Home ›› Handtherapie

Handtherapie: laat je handklachten snel en effectief behandelen

Niets is zo vervelend als pijnlijke handen. Zeker als je hier al lange tijd last van hebt. Dagelijkse handelingen gaan steeds moeizamer. Blijf niet met deze pijn rondlopen, maar start met handtherapie. Bij Level Fysiotherapie in Capelle aan den IJssel maken onze fysiotherapeuten gebruik van de 4xT Methode®: een van de nieuwste behandelmogelijkheden. Het is in de praktijk bewezen dat handklachten goed te behandelen zijn met deze aanpak.

Handtherapie halter
Neem contact op

Deze handklachten behandelen we bij handtherapie

Bij handtherapie in Capelle aan den IJssel behandelen we de meest voorkomende handklachten, zoals:

  • Carpaal tunnel syndroom: bij deze klacht zit een zenuw (de nervus medianus) in de onderarm bekneld in de carpale tunnel. Je kan hierdoor last krijgen van tintelingen in verschillende vingers en de hand, een doof gevoel in de vingertoppen, verminderde kracht en pijn.
  • Dupuytren: hierbij heb je last van bindweefselverhardingen ofwel knobbels in de handpalm en de vingers. Hoe meer verhardingen er zijn, hoe moeilijker je je handpalm en vingers nog kunt strekken, ze worden voortdurend in de buigstand getrokken.   
  • Quervain: dit is een peesontsteking van de duim en de pols. Meerdere pezen rond de duim kun je moeilijk bewegen, zijn pijnlijk en gezwollen.   
  • Triggervinger: bij deze klacht heb je schade in de peesschede. Het gevolg is dat je de vinger niet goed meer kunt buigen en strekken. Als je er lang mee blijft rondlopen kan de vinger krom blijven staan.

Ook bij andere handklachten, zoals duimbasis artrose, reumavingers en de skiduim werkt de 4xT Methode® goed.  

Handtherapie Capelle aan den IJssel

Bij onze handtherapie in Capelle aan den IJssel kunnen we de bovengenoemde klachten snel en effectief behandelen. Onze fysiotherapeuten bekijken de klachten niet alleen lokaal, maar onderzoeken ook de pees-, spier- en gewrichtsketens waar de handen onderdeel van zijn. Het kan namelijk zo zijn dat je handklacht veroorzaakt wordt door een probleem hogerop in de keten. Als we dit probleem oplossen, is de kans kleiner dat de handklacht terugkomt. We behandelen op deze manier niet alleen de symptomen van de klacht, maar ook de oorzaak.  

Handtherapie behandelplan

Als je bij ons binnenkomt met een handklacht zal je direct merken dat we een persoonlijke benadering hanteren. De handtherapeut vraagt naar jouw wensen en behoeften. Vervolgens voert hij of zij een lokaal en ketengericht onderzoek uit. Op basis daarvan stelt hij of zij de diagnose en maakt samen met jou een persoonlijk behandelplan. Dit is volledig gericht op jouw wensen en bestaat uit individuele sessies bij ons in de praktijk en oefeningen die je thuis doet. Samen gaan we voor permanent herstel.

Handtherapie dumbell
Neem contact op

Rotterdam handtherapeut

Capelle aan den IJssel ligt vlakbij Rotterdam. Mocht je in Rotterdam een handtherapeut zoeken, dan ben je bij ons van harte welkom. We zijn ervan overtuigd dat we je kunnen helpen met de 4xT Methode®. Maak vooral een afspraak via ons contactformulier of per telefoon: 06 23 31 45 65. We helpen je graag.

Handtherapie kosten

Met alle zorgverzekeraars hebben wij een contract afgesloten. Je kan dus ook gerust bij ons terecht voor handtherapie.  Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.   

Andere specialisaties van Level Personal Training

Naast handtherapie is Level Personal Training gespecialiseerd in andere vormen van fysiotherapiepersonal training & leefstijl coachingvitaliteitscoaching & vitaliteitstherapie en massage. Wij halen met onze programma’s het beste in cliënten naar boven. 

Maak een afspraak

Scroll naar boven